SfU v Krnově

22.01.2014 19:12

9.ledna 2014 se konal v Krnově benefiční koncert na podporu neziskové organizace Shalom for Uganda a blok přednášek. V příjemném prostředí auly krnovského gymnázia se posluchačům během večera představili talentovaní hudebníci. Ukázky ze světové i vlastní tvorby měly u obecenstva velký úspěch.

Během dopoledne proběhly na gymnáziu dvě přednášky. První z nich měla jednatelka organizace MUDr. Veronika Jakubčiaková. V úvodu byl promítán dokumentární film o organizaci, který byl nedávno natočen a který je k dispozici ke stažení na stránkách organizace. Přednáška studenty zaujala. Během  hodiny a půl  měli studenti možnost shlédnout ukázky typické ugandské hudby a také záznam mše svaté natočený přímo v kostele ve vesnici Nyakyera. Na druhé přednášce představil koordinátor organizace MUC. Lukáš Malý  činnost organizace v Ugandě, vysvětlil studentům co znamená paliativní medicína a přiblížil jim také život v této oblasti. Obě přednášky studenty velmi zaujaly, pro což svědčilo i množství dotazů na konci.

Naše velké poděkování patří vedení gymnázia v Krnově a slečně Bernadetě Pavlíkové, která celý koncert velmi pečlivě připravila a také všem hostům. Výtěžek z koncertu přispěje na dostavbu kliniky v Ugandě.